top of page
Pre1.jpeg

Pre- en postnatale kinesitherapie

Prenatale groepslessen

Zwanger? Proficiat! Negen maanden lang leef je toe naar hét moment: de ontmoeting met dat kleine wondertje daar in jouw buik. Tijdens onze groepslessen gaan we samen aan de slag om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de laatste weken of maanden van je zwangerschap en de bevalling. Zo kan je in vertrouwen toeleven naar wellicht een van de meest bijzondere ervaringen in je leven.   

Nikki en Liesbet, twee gespecialiseerde kinesitherapeuten binnen het T-Care team, begeleiden je in kleine groepjes van maximaal zes zwangeren. In totaal bieden we vier lessen aan, maar je kan ook één of meerdere lessen afzonderlijk volgen. Tijdens elke les van anderhalf uur zullen we een specifiek onderwerp behandelen (zie onder). Op een interactieve manier geven we je alle relevantie info, technieken en tips & tricks mee. Er is zeker ruimte om alle vragen waar je mee zit te stellen. Omdat bewegen tijdens de zwangerschap super gezond is voor jou en je kindje(s) in de buik, kunnen we dat als kinesitherapeuten natuurlijk alleen maar stimuleren! Daarom sluiten we elke les af door samen te bewegen op ‘mama-muziek’: fun verzekerd!

Ben jij niet zo’n voorstander van groepslessen of zijn onderstaande data voor jou niet mogelijk? Dan ben je uiteraard welkom voor individuele prenatale begeleiding bij T-Care tijdens een reeks kinesitherapie sessies.

Praktische info

 

Je kan op elk moment tijdens je zwangerschap deelnemen aan onze lessen.

Locatie:

Mechelsesteenweg 14A

2220 Heist-op-den-Berg

 

Data:

- donderdag  4 juli 2024 20u-21u30: bekkenbodem

- donderdag  11 juli 2024 20u-21u30: ademhaling en relaxatie

- donderdag 18 juli 2024 20u-21u30: arbeid

- donderdag  25 juli 2024 20u-21u30: bevalling

Kostprijs:

- prijs per individuele les: €45

- prijs voor het hele traject: €180 - dit is inclusief een individuele sessie van een half uur waarbij we persoonlijk de bekkenbodem nakijken en correct leren aanspannen. Hierbij kunnen ook eventuele problemen besproken en aangepakt worden.*

*Hiervoor heeft u een voorschrift voor perinatale kinesitherapie nodig. U kan dit verkrijgen bij uw huisarts of gynaecoloog.

Postnatale groepslessen - ‘Mama’s in form!’

Ben jij recent of minder recent mama geworden en zou je het fijn vinden om terug ‘in form’ te geraken samen met een (kleine) groep van andere mama’s? Dan zijn deze groepslessen op jouw lijf geschreven!

We moeten je niet vertellen wat een zwangerschap en een bevalling van jouw lichaam vraagt. Een geleidelijke opbouw tijdens het sporten onder professionele begeleiding is dan ook ten sterkste aan te raden. Om dit op een veilige manier te kunnen doen, zien we jou voorafgaand op de lessen graag tijdens een individuele sessie kinesitherapie (deze is inbegrepen in het traject), waarbij we je persoonlijk onderzoeken en je bekkenbodem leren aanspannen. Zo is er ook ruimte om eventuele problemen te bespreken en zijn wij zeker dat jij geschikt bent om deel te nemen aan de groepslessen. Daarna vliegen we er in! Na elke les krijg je een overzicht van de oefeningen mee zodat je ook thuis aan de slag kan gaan. Zo zorgen we er samen voor dat je na zes lessen van een uur in combinatie met jouw trainingen thuis terug fit genoeg bent om deel te nemen aan algemene sportactiviteiten. Ben jij een echte diehard en vraagt jouw sport toch net wat meer van je lichaam? Dan bieden we voor jou twee extra lessen aan waarin we sport-specifieke oefeningen geven. Zo vormt ook jouw meer uitdagende sport geen probleem!

Ben jij niet zo’n voorstander van groepslessen of zijn onderstaande data voor jou niet mogelijk? Dan ben je uiteraard welkom voor individuele postnatale begeleiding bij T-Care tijdens een reeks kinesitherapie sessies.

 

Praktische info

Alle mama’s kunnen deelnemen aan deze groepslessen vanaf 6 weken (vaginale bevalling) of 8 weken na de bevalling (keizersnede). Ook alle reeds ervaren mama’s, ongeacht hoe lang de bevalling geleden is, zijn meer dan welkom!

 

Locatie:

Westerlosesteenweg 4

2220 Heist-op-den-Berg

 

Data:

- zaterdag 6 januari 2024 11-12u

- zaterdag 13 januari 2024 11-12u

- zaterdag 27 januari 2024 11-12u

- zaterdag 3 februari 2024 11-12u

- zaterdag 10 februari 2024 11-12u

- zaterdag 17 februari 2024 11-12u

- zaterdag 24 februari 2024 11-12u: optioneel (sportspecifieke sessie)

- Zaterdag 2 maart 2024 11-12u: optioneel (sportspecifieke sessie)

 

Kostprijs:

- prijs voor het standaard traject (6 lessen): €150*

- prijs voor het traject inclusief de sportspecifieke sessies (8 lessen): €200*

Beide trajecten zijn inclusief een individuele sessie van een half uur voorafgaand aan de groepslessen. Zo is er ruimte om eventuele problemen te bespreken en zijn wij zeker dat jij geschikt bent om deel te nemen aan de groepslessen. **

*Indien na de individuele sessie blijkt dat de groeplessen niet aangewezen zijn voor jou, betaalt u de individuele sessie afzonderlijk en storten wij u het betaalde bedrag voor de groepslessen terug. Deze individuele sessie is deels terugbetaald, mits u beschikt over een geldig voorschrift voor perinatale kinesitherapie.

**Hiervoor heeft u een voorschrift voor perinatale kinesitherapie nodig. U kan dit verkrijgen bij uw huisarts of gynaecoloog.

Nog vragen? Contacteer ons

Wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vraag

Verzeker nu je plaats in de groepslessen

Ik wil mij inschrijven voor de volgende lessen

Dankuwel voor uw deelname. Wij nemen spoedig contact op met u!

bottom of page