top of page
DSC_2855.jpg

Nico Dockx

“Waar een wil is, is een weg. Geef nooit op en blijf bewegen.”

Over Nico

Van kleins af aan was ik geboeid door sport. Zo vond ik naar school gaan geweldig alleen maar omdat ik er kon voetballen. Voetbal was tijdens mijn jeugd mijn grootste passie. Maar zoals iedere voetballer, werd ik ook al eens geblesseerd en kwam ik bij de kinesist terecht terecht. Daarbij groeide mijn interesse in kinesitherapie. Na het middelbaar onderwijs ging ik dan ook kinesitherapie studeren en zo studeerde ik af als Master.

Nu werk ik ik als gepassioneerd kinesitherapeut bij T-Care. Mensen helpen om terug beter te functioneren geeft me voldoening.
Voor mij betekent kinesitherapie dan ook genezen door te bewegen. Het doel van een behandeling is om de patiënt beter te doen bewegen door hem te informeren en te behandelen. We leren de patiënt hoe hij beter kan bewegen en motiveren hem om te blijven bewegen. Als kinesist merk ik daarnaast het belang van het evenwicht tussen lichaam en geest. Dagelijks bewegen vind ik zeer belangrijk en geeft een goed gevoel. Daarom sport ik zelf momenteel ook nog steeds recreatief.

Mens sana in corpore sano klopt als een bus.

Opleidingen:
– Kinesitherapie
– Manuele therapie
– Medische trainingstherapie
– Mulligan
– Mulligan taping concept
– McKenzie
– Basis Chinese geneeskunde
– Eerste jaar acupunctuur
– Chinese manuele therapie

Contacteer Nico

015/633.005

bottom of page