top of page

Over Niels

In 2013 studeerde ik samen met Brian af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen. Sinds mijn middelbare schooltijd ben ik altijd al enorm geboeid geweest door de fysiologie en anatomie van het menselijk lichaam. Daarnaast hecht ik ook veel belang aan bewegen. Zo houd ik me in mijn vrije tijd bezig met wielrennen, crossfit en joggen. De keuze voor mijn studie was daarom voor de hand liggend. Ook na mijn basisopleiding tot kinesist blijf ik mezelf bijscholen om mijn patiënten optimaal te kunnen begeleiden naar een beter functioneren.

Mijn specifieke interesse binnen de kinesitherapie gaat vooral uit naar post-operatieve en rugrevalidatie. Hierbij neem ik ruim de tijd om de patiënt te informeren over de aard van zijn of haar letsel. Een beter inzicht over de klacht versnelt het herstel en voorkomt vaak recidieven. Om dit te bereiken neem ik heel het lichaam in rekening aangezien bepaalde factoren die mee aan de basis van de klacht liggen soms ergens anders in het lichaam te vinden zijn.

Ook heb ik in het verleden ervaring opgedaan met het begeleiden van voetbalploegen op nationaal en provinciaal niveau en dit zowel in het zaalvoetbal (Real Noorderwijk 1ste Nationale) als op het veld (KFC Linda Olen).

Opleidingen:

·      Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

·      Sportkinesitherapie

·      Dry Needling

·      Redcord: Neurac 1

·      Manuele Lymfedrainage ad modum Vodder (MLDV)

bottom of page