top of page

Sportkinesitherapie

Als sportkinesisten nemen wij de blessure van de patiënt steeds ernstig en begrijpen we dat een snelle terugkeer vaak gewenst is. Vanaf de eerste behandeling proberen wij open kaart te spelen met de patiënt over zijn terugkeer naar zijn sport. Voor de sporter is een snelle sporthervatting vaak het primaire doel en wij zorgen ervoor dat er geen stappen worden overgeslagen in het revalidatieproces. Bovendien houden we vanaf de eerste behandeling rekening met het niveau en de leeftijd van de patiënt, de specifieke eisen van zijn/haar sport alsook van toekomstige doelen. Om onze atleten optimaal te begeleiden volgen wij steeds de recente ontwikkelingen op de voet omtrent trainingsleer en blessurepreventie.

 

Blessurepreventie

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ is T-care gespecialiseerd in het opsporen van zwakke schakels in het lichaam van de patiënt die op termijn voor een blessure zouden kunnen zorgen. Wij maken daarbij niet gebruik van een algemeen standaardsysteem, maar zorgen per atleet voor een gepersonaliseerde aanpak in blessurepreventie.

Werkwijze:
  • Analyse van de sport (fysiologisch, fysiek en mentaal) via wetenschappelijke literatuur

  • Sporter informeren over welke blessures er voorkomen en wat de risicofactoren zijn in de beoefening van hun sport

  • Uitvoeren van gevalideerde testen voor het opsporen van de ‘weak links’

  • Opmaken van een blessurepreventieprogramma. Dit wordt veelvuldig overlopen met de patiënt zodat een goede uitvoering gegarandeerd is

  • Regelmatige opvolging en bijsturing

Reeds ervaring in de volgende sporttakken:

  • Duursporten zoals wielrennen, veldrijden, atletiek, langlaufen en triathlon

  • Teamsporten zoals voetbal, basketbal, lacrosse, volleybal, (ijs)hockey, handbal

  • Individuele sporten zoals tennis, zwemmen, (water)skiën, BMX, golf, kickboksen

Krachttraining

T-care biedt in het verlengde van de blessurepreventie ook krachttraining aan voor sporters. Binnen deze krachttraining zal er worden gewerkt richting prestatieverbetering toegepast op de specifieke eisen van de sport. U zal op een efficiënte, veilige en wetenschappelijk onderbouwde manier begeleid worden tijdens de krachtsessies steeds onder leiding van 1 van onze therapeuten.

bottom of page