top of page
DSC_2845.jpg

Brian Van Den Bossche

“Movement can replace thousands of pills. Pills can not replace one movement.’’

Over Brian

Sinds 2013 breng ik de nodige kleur in het T-Care Team. Ik volgde mijn opleiding zowel in KU Leuven als in Hasselt en studeerde samen met collega Niels af als Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie - specialisatie sport. Naast de studies was ik op competitief niveau actief met atletiek (van 400m tot traillopen). Nu nog kan je me nog regelmatig een (halve) marathon zien meepikken.

Het doel van kinesitherapie voor mij is door middel van een individuele aanpak, op maat en in samenspraak met de patiënt aanbevolen evidence-based behandelingen aan te bieden.

Specifiek opteer ik voor de combinatie hands-on (passieve) en hands-off (actieve) behandeling om de revalidatie te bevorderen. Dit gepaard met de nodige aandacht voor patiënt-educatie betreffende het letselmechanisme. Nadruk ligt vooral op een duidelijke informering wat jij en wij (als therapeut) hieraan kunnen doen.

Dit alles heeft als doel om de zelfredzaamheid van de patiënt te verhogen en de afhankelijkheid van ons therapeuten te verminderen. Je hebt een lichaam maar je bent ook je lichaam. Je hebt hier zelf (grotendeels) de controle over.

Opleidingen:

- Manueel Therapeut (Vlaamse Werkgroep)
- Dry Needling
- Kinetic Control Therapist
- Strength Training/Crossfit for Endurance Athletes (Running/Cyclism/Soccer)                                

- Temperomandibulaire dysfuncties (kaak-gewricht)

- Shockwave Therapie

Referentie:

Running Bears (AC Westerlo)

bottom of page